Ion Iliescu a fost pus oficial sub acuzare in dosarul mineriadei din 13-15 iunie, sustin surse din Parchetul Militar. Informatia a fost confirmata si de generalul-magistrat Dan Voinea, cel care instrumenteaza dosarul. El a declarat ca "invinuirea este o faza a urmaririi penale". Printre acuzele care i se aduc fostului presedinte figureaza inclusiv cele de "crime impotriva umanitatii si subminarea puterii de stat", infractiuni pentru care pedeapsa este inchisoare intre 15 si 25 de ani sau inchisoare pe viata.

Aceasta nu inseamna, deocamdata..., ca Ion Iliescu chiar isi va petrece ultimii ani de viata dupa gratii, existand posibilitatea ca, in cazul in care nu exita dovezi concludente care sa sprijine aceste acuzatii, sa nu se dispuna inceperea urmaririi penale. Dan Voinea a afirmat ca Ion Iliescu se va prezenta la audieri pe 20 iunie, timp in care isi va pregati apararea. Pe de alta parte, fostul presedinte nu recunoaste ca a fost pus sub invinuire, sustinand ca a primit o invitatie la Parchetul Militar doar in calitate de martor. Asa cum, sustine in continuare ca este "nevinovat"pentru crimele de acum 15 ani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.