Intentiile liberalilor de a modifica cat mai repede regulamentul Camerei Deputatilor l-au scos din sarite pe Adrian Nastase, liderul PSD, acuzandu-l pe Tariceanu ca se poarta de ca si cum forul legislativ ar fi un SRL al coalitiei.

Liberalii fac presiuni pentru ca revocarea lui Adrian Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor sa se reglementeze pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, si nu la toamna, in conditiile in care conducerea forului legislativ a prelungit termenul de depunere a proiectului de regulament pana in septembrie. Dupa ce pesedistii din conducerea forului legislativ au pus bete in roate coalitiei in ceea ce priveste asumarea raspunderii guvernamentale si introducerea pe ordinea de zi a plenului reunit a raportului Comisiei de ancheta in cazul SRR si SRTv, premierul Calin Popescu Tariceanu a readus in discutie problema revocarii presedintilor celor doua Camere.

Potrivit unor surse din cadrul coalitiei, la ultima sedinta a CNC, Tariceanu s-a aratat nemultumit de faptul ca PSD a reusit sa amane dezbaterea raportului Comisiei de ancheta si a impus propriul calendar referitor la angajarea raspunderii guvernamentale pe pachetul de legi privind proprietatea si reforma in justitie. Discutiile s-au concentrat in special pe schimbarea din functie a lui Adrian Nastase, la Senat situatia fiind mai complicata.

Daca, intre timp, peremistii au anuntat si ei ca sprijina detronarea lui Nastase, liberalii nu au insa acordul deplin al colegilor de coalitie, o pozitie echivoca avand-o conservatorii lui Dan Voiculescu, care mai ezita in a da un raspuns transant in favoarea revocarii conducerii forului legislativ. In timp ce liberalii fac lobby in cadrul coalitiei, presedintele Adrian Nastase a ripostat ieri fata de presiunile acestora, acuzandu-i ca se comporta ca si cum parlamentul ar fi un SRL al actualei puteri. "Sunt din ce in ce mai mult deranjat de declaratiile liberalilor in legatura cu parlamentul. Este o lipsa de respect pe care nu o inteleg si nu o accept. Parlamentul nu este o firma la care dl Tariceanu si colegii sai sunt actionari unici", a declarat Nastase.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.