Sergiu Sechelariu, posesor al multor dosare penale, a fost eliberat, ieri, de catre judecatorii Tribunalului Bucuresti.

Mandatul de arestare emis pe numele lui Sechelariu expira la ora 16,30. El a fost eliberat dupa aproape sase ore de audieri fara ca presa sa aiba acces in sala.

Momentele in care usa se inchidea si se deschidea, pentru ca anchetatorii sa intre in sala, ne-au permis sa intrezarim un Sechelariu jovial, care glumea cu cei care urmau sa dea pronuntarea in cazul sau. In holul de la intrare, omul de afaceri bacauan a fost asteptat atat de presa, cat si de prieteni, dar si de rivalii sai in afaceri.

La eliberarea sa, Sechelariu a spus, printre lacrimi, ca este nevinovat, ca "s-a produs un complot impotriva sa", "ca este cel mai cinstit om din Romania" si ca s-au gasit unii sa-l "acuze pe nedrept". Dupa ce fostul primar a amenintat ca se va razbuna pe cel care a dorit sa-l "infunde economic, pentru ca politic m-am distrus singur", el a luat drumul Bacaului.

Parchetul National Anticoruptie (PNA) a anuntat ca va declara recurs impotriva deciziei Tribunalul Bucuresti, care a hotarat eliberarea lui Sechelariu.

Retinut marti, Sechelariu a fost acuzat de procurorii PNA de luare de mita, abuz in serviciu in scopul obtinerii de foloase necuvenite si asociere in vederea comiterii de infractiuni. In boxa acuzatilor, au mai stat si Dorinel Ifrim si Laurian Lucas, cercetati pentru aceleasi fapte ca si Sechelariu.

Sechelariu a fost anchetat pentru preluarea SC General Proiect SA, prin firma sa Selena SRL din Bacau. Ex-edilul Bacaului a fost acuzat ca a actionat fraudulos si pentru ca a cumparat activele SC Letea SA la un pret mult subevaluat, prin intermediul societatii Selena SRL.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.