Premierul Emil Boc a anuntat ca guvernul a constituit un grup de lucru interministerial pentru reducerea, comasarea sau schimbarea numarului de taxe si tarife, in prezent fiind indentificate 558 de impozite si taxe instituite printr-un numar de 185 de acte normative.

"Ne costa mai mult sa le administram decat sa luam bani efectiv prin punerea lor in practica", a afirmat premierul Boc.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat constituirea unui grup de lucru interministerial, format din reprezentanti ai Ministerului Finantelor si ai celorlalte ministere si institutii implicate in gestionarea acestor taxe, care vor efectua o analiza cu privire la costul, respectiv beneficiul adus de fiecare taxa, impozit sau tarif.

"Decizia Guvernului e foarte clara: dorim sa simplificam si sa reducem numarul de taxe si tarife", a afirmat ministrul Finantelor.

Comisia Europeana: Reduceti numarul de taxe si impozite

In acelasi timp, Comisia Europeana a identificat in Romania 113 taxe - cel mai mare numar din Uniunea Europeana - si cere reducerea semnificativa a numarului acestora, fiind necesara combaterea birocratiei si ajutarea mediului de afaceri, a declarat comisarul Leonard Orban. "In evaluarea Comisiei Europene exista 113 taxe in Romania, iar CE considera ca este cel mai mare numar de taxe existent in Europa. Una dintre solicitarile in ceea ce priveste strategia Lisabona a fost reducerea semnificativa a acestor taxe, pentru ca sunt unele taxe care consta mai mult colectarea lor decat ceea ce se aduce", a spus comisarul roman Leonard Orban, care a fost audiat de Comisia de afaceri europene din Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.