Doar o minune il mai poate scapa astazi pe fostul premier: deputatii, inclusiv majoritatea celor de la PSD, sunt decisi sa lase justitia sa spuna daca fostul premier este sau nu corupt.

Deputatii au astazi pe ordinea de zi cererea DNA de incepere a urmaririi lui Adrian Nastase pentru dosarele "Matusa Tamara“ si "Zambaccian 2“.

Nastase este primul deputat fost minis­tru caruia i se aplica modificarea ope­rata in Regulamentul Camerei si care prevede majoritate simpla pentru apro­barea cererii de incepere a urmaririi penale. Tinand cont de noua prevedere re­gulamentara, exista premisele ca ple­nul sa admita cererea de incepere a urmaririi penale pentru Adrian Nas­­tase. In primul se stie ca PDL - care are 115 deputati - a anuntat categoric ca va vota pentru inceperea urmaririi pe­nale.

Voturi pentru se asteapta si de la mai multi deputati PSD (113 deputati are grupul parlamentar PSD + PC), desi, cu siguranta, vor fi cativa care vor vota contra.

De asemenea, se pare ca unii deputati PSD vor prefera sa nu fie prezenti in sala. Oficial se stie ca in plen, la dezbaterile generale, vice­pre­se­dintele Comisiei juridice, Florin Ior­dache (PSD), va sustine o opinie se­pa­rata la documentul venit de la co­misie in care va arata ca demersul juri­dic al DNA nu are sustinere legala, iar alti vorbitori din PSD s-ar putea sa men­tioneze ca dosarele in care este acuzat Nastase sunt dosare fabricate politic.

Liberalii au anuntat si ei oficial ca voteaza favorabil cererea DNA. In ceea ce priveste UDMR, s-a decis la nivelul grupului parlamentar ca fieca­re deputat sa voteze conform propriei constiinte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.