Pregatirea de „artilerie“ a confruntarii Putere - Opozitie de dinaintea asumarii raspunderii guvernului asupra legilor proprietatii si Justitiei a inceput prin contre intre Nastase si Tariceanu.

Premierul Tariceanu nu i-a ramas dator lui Adrian Nastase, care duminica i-a trimis o scrisoare in care afirma, printre altele, ca "Parlamentul nu are rolul unui ghiseu de inregistrare pentru pachete". Referirea ironica a fost facuta de Nastase in contextul respingerii ideii asumarii raspunderii guvernului asupra pachetului legislativ "Integrarea". Ieri, Tariceanu a afirmat in prima instanta ca nu stie daca Nastase "a avut mandatul partidului" pentru respectiva scrisoare sau daca a reprezentat opinia sa personala.

In continuare, Tariceanu a spus ca "un lider politic care nu recunoaste importanta reglementarii juste a proprietatii dovedeste ca invataturile scolii comuniste de partid i-au intrat in singe si nu se poate dezbara de ele nici macar pentru a asigura integrarea Romaniei in UE". Premierul a aratat ca "o motiune de cenzura depusa de opozitie asupra pachetului legislativ privind proprietatea si reforma Justitiei va insemna o motiune de cenzura impotriva integrarii Romaniei in UE" si a catalogat PSD ca fiind "un partid antireformist si antidemocratic, care a sabotat constant dezbaterile pe legile proprietatii".

Testul lui Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca asumarea raspunderii nu este "un test politic" si ca s-a preferat aceasta formula pentru ca legea "sa nu fie amputata sau modificata, asa cum s-a intimplat in dezbaterile anterioare, cind legile proprietatii au iesit din Parlament lipsite de continut si ii avantajau pe cei care au profitat de pe urma confiscarilor". In alta ordine de idei, astazi, Birourile Permanente reunite ar urma sa decida programarea pentru miine a sedintei comune a plenului pentru asumarea ras-punderii Executivului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.