DA are sapte ministri in Guvernul Tariceanu, insa trei dintre ei se pregatesc deja sa isi impacheteze broscutele din argint, de dimensiuni mici, si alte lucrusoare care s-or fi adunat prin birouri, sertare si, eventual, buzunare. Ene Dinga, de la Integrare, Gheorghe Dobre, de la Transporturi, si vicepremierul Gheorghe Seculici, de la Basescu, au cazut in dizgratia premierului si, dizgratia asta fiind destul de adinca, cei trei cu greu vor mai putea iesi la suprafata. Seculici este ruda cu Basescu, dar asta nu ii va mai folosi prea mult, caci e hotarit deja ca Seculici va fi scos cap ispasitor pentru proasta gestionare a crizei inundatiilor.

Declaratiile pompieristice contra pompelor unguresti au avut un dublu efect: pe de o parte, au pus in dificultate Cabinetul Tariceanu, perceput de public drept "prostul fudul", iar pe de alta parte au inflamat autoritatile de la Budapesta, pe relatia Cotroceni. In schimb, lui Ene Dinga, ministrul Integrarii Europene, i se reproseaza incetineala universitara cu care actioneaza in privinta afacerilor europene ale Romaniei. Dinga da dovada de un dezinteres insuficient, ca sa zicem asa, fata de accesarea fondurilor europene, care s-ar fi facut doar pe sfert.

Disparitia fizica a lui Dinga din guvern ar usura reorganizarea Ministerului Integrarii. Tariceanu intentioneaza sa infiinteze in locul ministerului lui Dinga un minister al Dezvoltarii Regionale, care se va ocupa tocmai de asistenta privind accesarea fondurilor UE, iar o parte din MIE sa fie trecuta in subordinea MAE. O alta nemultumire a lui Tariceanu este legata de dificultatea lui Dinga de a se descurca in limba lui Shakespeare si Michael Jordan, lipsa constatata de insusi primul oxfordist dobrogean al tarii, Traian Basescu.

|n schimb, lui Gheorghe Dobre i se reproseaza, punctual, urmatoarele: 1) a ratat accesarea unui credit de 60 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, bani care le-ar fi fost foarte necesari infrastructurii rutiere si celei feroviare; b) nu a reactionat rapid in criza inundatiilor; iii) nu si-a asumat anularea contractului cu Bechtel, asa cum si-ar fi dorit Basescu, Dobre multumindu-se doar sa anunte "renegocierea contractului"; IV) a fost subiectul unor acuzatii in presa cum ca, in calitate de director al Regionalei CFR Craiova, ar fi avut o implicare decisiva in aducerea trenurilor cu mineri trimisi la Bucuresti, in iunie ‘90. |n schimb, ceilalti patru ministri PD - Mircea Miclea de la Educatie, Gheorghe Barbu de la Munca, Sulfina Barbu de la Mediu si Vasile Blaga, bratul inarmat, de la Interne, al lui Basescu - ramin la locurile lor, pe loc repaus.


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.