Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Iasi, ca este convins ca Romania poate trece mai usor peste criza decat "multe tari europene" si a facut un apel catre politicieni, dar si catre populatie, la solidaritate, pentru continuarea modernizarii statului.

"Avem nevoie sa fim solidari intr-un moment de trecere peste o perioada dificila, nu numai a Romaniei. Toata Europa este in criza economica (...) Am convingerea ca putem trece prin aceasta perioada mult mai usor decat o vor face multe alte tari din Europa. Avem nevoie de un singur lucru - de solidaritate. Solidaritatea dintre popor si oamenii politici. Avem nevoie de intelepciunea de a-i ajuta pe cei care sunt in nevoie sa treaca mai usor peste perioada de criza. Si avem nevoie de sacrificii ale celor care reprezinta elita politica", a afirmat Basescu, potrivit NewsIn.

"Continuarea modernizarii statului roman nu este o vorba, e o necesitate. Fiecare zi care trece aduna exigente noi. Toti putem fi parte la acest proces prin modernizarea Constitutiei, a institutiilor statului si a modului nostru de a gandi (...) Eu va chem pe dumneavoastra, pe cei 22 de milioane de romani din interiorul tarii si pe ceilalti circa 10 milioane de romani din afara tarii, sa fim parte la procesul de modernizare a Romaniei",
a mai transmis seful statului.

Presedintele a subliniat ca nimeni nu e mai presus de lege. "Trebuie sa intelegem acum, asa cum au inteles si politicienii de acum 50 de ani, ca nimeni nu poate fi mai presus de lege. Si as aminti din cuvantul lui Kogalniceanu catre Cuza: «Fa sa inceteze arbitrariul, fa ca legea sa fie tare!». Este ceea ce trebuie sa facem astazi. Legea sa fie deasupra tuturor. De la presedinte pana la cel mai neinsemnat om din aceasta tara, daca putem spune ca un om poate fi neinsemnat. Ma refer la neinsemnat ca functie", a subliniat Traian Basescu.

Seful statului a tinut sa-i asigure pe cei prezenti la ceremonia de la Iasi de "tot devotamentul" sau "pentru un proces drept si de modernizare rapida a statului roman". "Avem nevoie de modernizarea statului pentru a-l pune total in favoarea romanilor", a conchis presedintele.

De altfel, in intregul sau discurs, Traian Basescu a pus accentul pe necesitatea modernizarii Romaniei, amintind in acest context si de reforma constitutionala si cea institutionala.

La manifestarile din Piata Unirii participa, conform estimarilor Jandarmeriei, peste 8.000 de oameni. La ora transmiterii acestei stiri, presedintele Traian Basescu parcurge pe jos distanta dintre Piata Unirii si Biserica Trei Ierarhi, fiind inconjurat de ieseni, care ii strang mana si ii cer sa se fotografieze cu el.

Traian Basescu se indreapta spre biserica pentru a depune jerbe la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Pentru organizarea manifestarilor dedicate Unirii, municipalitatea ieseana a cheltuit peste 200.000 de lei, fonduri care vor fi alocate ulterior din bugetul statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.