Doi consilieri britanici au inceput sa lucreze la Administratia Prezidentiala, conform intelegerii dintre seful statului roman si premierul Tony Blair, la sfarsitul lunii ianuarie cand Traian Basescu a facut o vizita la Londra, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al Presedintiei Adriana Saftoiu. David Stuart Broucher, fost ambasador al Marii Britanii la Praga, va oferi Presedintiei Romaniei expertiza in domeniul integrarii europene, iar Rupert Vining, de profesie procuror, in cel al combaterii coruptiei.

Foarte curand alti doi consilieri, unul francez, celalalt german, vor incepe sa lucreze la Palatul Cotroceni, ambii pe domeniul integrarii europene. Adriana Saftoiu a precizat ca cei doi consilieri britanici sunt platiti de Guvernul de la Londra, care le asigura atat cheltuielile de cazare pe durata sederii in Romania, cat si logistica necesara. Contractul celor doi britanici este pe durata unui an, cu posibilitatea prelungirii acestuia pana la 1 ianuarie 2007.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.