Modificarea Constitutiei, Legea caselor nationalizate si dosarele Nastase si Mitrea sunt doar cateva dintre punctele care risca sa tensioneze in Parlament relatiile dintre PSD si PDL.

Mai multe legi care se afla in dezbaterea parlamentara s-au transformat, in mandatul trecut, in adevarate subiecte de razboi mediatic si parlamentar intre PSD si PDL. Pozitiile celor doua partide au fost diametral opuse pe aceste puncte.

Acum, cele doua partide se afla impreuna la guvernare si vor trebui sa gaseasca modalitati de a-si armoniza pozitiile. Deocamdata insa cele doua formatiuni nu au cazut de acord nici macar asupra modalitatii in care vor face aceasta armonizare.

PDL sustine ca toate legile ar trebui trimise inapoi la Guvern pentru un nou punct de vedere pe care cele doua partide ar trebui sa-l respecte in Parlament.

"Vom trimite toate legile la Guvern pentru un nou punct de vedere al noului Executiv. In functie de acest punct de vedere vom vota si noi in Parlament. Vom trimite inclusiv legile care se afla acum pe ordinea de zi. In prima sedinta de plen vom cere retrimiterea lor la comisii si de acolo la Guvern pentru un nou punct de vedere”, ne-a declarat Mircea Toader, liderul de grup al deputatilor PDL.

Social democratii nu sunt insa de acord cu acest punct de vedere si spun ca negocierile ar trebui rezolvate in interiorul grupurilor parlamentare ale celor doua partide.

"Trebuie sa ne intalnim in interiorul grupurilor parlamentare pentru a vedea cum putem sa ne armonizam punctele de vedere astfel incat sa avem o guvernare eficienta. Ne vom consulta cu Guvernul doar atunci cand legile in dezbatere presupun o grevare a bugetului”, ne-a declarat Ion Toma, liderul senatorilor PSD.

Mult mai rezervat, liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, s-a marginit sa raspunda doar: "Vom vedea. Negociem”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.