Noul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marti, la preluarea mandatului, ca isi doreste sa realizeze tot ceea ce a promis in campania electorala si mai ales sa puna in aplicare legea majorarii cu 50% a salariilor profesorilor.
"S-a terminat campania electorala si trebuie sa trecem la treaba. Imi doresc sa reusim sa realizam tot ce am promis. Astazi, in prima sedinta de guvern, am calculat diferentele salariale pentru punerea in aplicare a legii majorarii salariilor si nu sunt sume exagerat de mari.

Nu vrem sa facem publice cifre, dar dupa calcularea bugetului vom vedea cum se poate aplica legea", a declarat Ecaterina Andronescu.
Noul ministru a precizat ca va analiza activitatea comisiilor si directiilor ministeriale si va anunta noua componenta a acestora in scurt timp.

Ecaterina Andronescu a fost desemnata, saptamana trecuta, de PSD, sa ocupe functia de ministru al Educatiei in cabinetul Boc.

In varsta de 60 de ani, Andronescu este membra PSD din 1996 si a mai ocupat functia de Ministru al Educatiei in perioada 2000-2003. Din 2003, este rectorul Universitatii "Politehnica" din Bucuresti. In 2004, a fost aleasa presedintele Consiliului National al Rectorilor din Romania, reconfirmata pentru un nou mandat in 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.