Premierul Emil Boc a declarat marti ca respectarea legii, protectia cetateanului si indeplinirea angajamentelor astfel incat Romania sa adere la spatiul Schengen in 2011 trebuie sa fie principiile care stau la baza functionarii Ministerului Administratiilor si Internelor (MAI).
"Mi-as dori sa avem la baza patru lucruri: respectarea legii, protectia cetateanului, modernizarea statului roman, indeplinirea angajamentelor nationale si europene astfel incat in 2011 sa aderam la spatiul Schengen", a declarat Boc, transmite NewsIn.

Emil Boc a afirmat marti, la ceremonia de instalare a noului ministru, Gabriel Oprea, ca cea mai importanta responsabilitate a Ministerului Administratiilor si Internelor este asigurarea protectiei cetatenilor. "Cetateanul este acela care are un contract cu statul. Principalele lui obligatii sunt sa plateasca impozitele si taxele si sa-si respecte obligatiile si sa le indeplineasca pe cele pe care Constitutia si legile in vigoare le prevad. Are insa pretentie, in mod normal, in baza contractului social, daca e sa vorbim in termenii filosofici ai lui Rousseau, ca statul la randul lui sa-i asigure, in primul rand, securitatea fizica si sociala, sa-i asigure protectia necesara pentru a putea trai decent(...) Destinul fiecarui cetatean este, in fiecare ora din cele 24, in mana dumneavoastra", a spus premierul.

Premierul Emil Boc considera ca principiul "nimeni nu este mai presus de lege" trebuie impus in continuare, asigurandu-l pe Gabriel Oprea de sustinerea sa in incercarea de mentinere a egalitatii tuturor cetatenilor in fata legii. "Demnitari sau cetateni, toti sunt egali in fata legii. Stiu ca mai exista metehne, tentatii din partea demnitarilor de a se considera deasupra legii. Vreau sa va asigur ca veti avea tot sprijinul meu pentru ca toti cetatenii, de la demnitari la simplu cetatean sa aiba tratament egal in fata legii si pentru asta este important ca dumneavoastra sa transmiteti acest mesaj in tot sistemul", a mai delcarat Emil Boc.

Emil Boc a fost prezent la sediul Ministerului Administratilor si Internelor pentru ceremonia de predare a mandatului de la fostul ministru al Internelor, Cristian David, catre proaspatul investit la sefia MAI, Gabriel Oprea.

De asemenea, Boc a mai declarat la predarea stafetei la Ministerul Finantelor Publice, ca stie ca Romania se afla intr-o situatie dificila, dar ca, dupa ce noul guvern va avea toate datele, va putea da "raspunsurile competente".

"Sunt cu picioarele pe pamant. Stiu ca avem o situatie dificila, nu stiu inca cat de dificila, dar sunt convins ca, dupa ce vom avea toate datele, vom putea da raspunsurile competente", a spus Boc.

Cabinetul Boc va separa actualul Minister al Economiei si Finantelor in doua entitati, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei, conduse de ministri de la PD-L: Gheorghe Pogea si Adriean Videanu.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.