Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la instalarea in functie a ministrului Apararii, Mihai Stanisoara, ca spera ca in anul 2009 sa se finalizeze proiectele incepute in domeniu si a dat asigurari ca programele vitale nu vor fi oprite din cauza crizei economice.
"Pentru ca discutam despre o perioada de criza, as vrea sa va asigur ca programele vitale ale armatei, programele strategice, nu vor fi oprite. Criza nu justifica nici stoparea reformei, nici continuarea proceselor de modernizare a armatei. Acest lucru vreau sa-l stiti foarte bine si sa aveti incredere ca se da armatei atentia cuvenita", a spus Basescu, potrivit NewsIn.

Seful statului si-a exprimat speranta ca de data aceasta mandatul ministrului Apararii va fi de 4 ani. "Eu particip la ceremonia schimbarii de stafeta pur si simplu din dorinta de a marca inca o data interesul pe care il am, si eu si tara, pentru Armata. Daca in ultima perioada a existat o problema serioasa, a fost aceea a continuitatii. Am participat la prea multe ceremonii de instalare de noi ministri la Ministerul Apararii. Vreau sa cred ca de aceasta data vom avea un mandat de 4 ani care sa mentina constante strategiile de modernizare a armatei romane" a declarat Traian Basescu.

Presedintele Basescu le-a spus oficialilor din Ministerul Apararii ca va detalii despre situatia din domeniu cu ocazia sedintei de bilant. "Atunci o sa pun degetul exact pe rani si o sa putem discuta in detaliu, dar astazi nu am venit decat sa multumesc domnului Melescanu pentru modul cum si-a indeplinit mandatul la Ministerul Apararii si sa exprim speranta unui succes al mandatului domnului ministru Stanisoara", a spus Basescu.

Noul ministru al Apararii, Mihai Stanisoara, a ocupat functia de consilier prezidential in cadrul Departamentului Securitatii Nationale de la Administratia Prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.