Grupul Aliantei PSD+PC din Camera Deputatilor a decis vineri sa-i desemneze pe Adrian Nastase (PSD) si Daniela Popa (PC) pentru cele doua functii de vicepresedinte, pe Valeriu Zgonea, ca secretar si Nicolae Banicioiu drept chestor.

Discutiile din interiorul grupului PSD+PC s-au prelungit in asa masura incat au condus la amanarea inceperii sedintei de plen pentru validarea deputatilor, timp in care s-au iscat dispute legate de cele doua functii de vicepresedinte, dar si de negocierile purtate cu PD-L de liderul grupului, Viorel Hrebenciuc. Potrivit unor surse parlamentare, cel care l-a contestat pe Hrebenciuc a fost Eugen Nicolicea, care si-ar fi dorit si postul de vicepresedinte al Camerei.

Discutiile s-au purtat si in jurul presedintiilor comisiilor permanente negociate joi seara de liderii tuturor partidelor, in cadrul carora sefia Comisiei juridice a revenit PD-L, desi era ravnita si de social-democrati. Surse parlamentare au precizat, pentru NewsIn, ca, in fata acestor contestatii, liderul grupului, Viorel Hrebenciuc, si-ar fi depus mandatul, dar a fost reales cu o larga majoritate.

Pentru functia de secretar al Camerei, Valeriu Zgonea a castigat in fata contracandidatilor Ioan Muntean s,i Aura Vasile, iar pentru postul de chestor Nicolae Banicioiu s-a detasat in fata lui Gabi Vlase.

In timpul discutiilor din cadrul grupului PSD+PC, deputatii celorlalte formatiuni parlamentare au fost nevoiti sa-i astepte pe social-democrati fie in barul Camerei, fie pe la grupuri. Sedinta de validare a mandatelor, programata pentru ora 9.00, a inceput putin inainte de ora 12.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.