PSD oscileaza intre Ministerul de Interne si cel al Transporturilor, dilema urmand a fi rezolvata prin vot in cadrul unei sedinte a conducerii PSD care e programata sa se desfasoare la Senat.
Inaintea intalnirii, singurul care si-a exprimat clar optiunea in favoarea uneia dintre variante a fost Miron Mitrea, care a spus ca "transporturile sunt cele mai importante". El a spus ca isi doreste acest minister pentru PSD si ca este vorba si de "o chestiune personala si sentimentala", potrivit NewsIn.

Mitrea a anuntat ca votul va fi cel care va decide care este prima optiune in privinta ministerelor a PSD si a recunoscut ca decizia depinde si de oamenii pe care ii are PSD pentru fiecare dintre cele doua portofolii. "E vorba si de calitatea oamenilor pe care vrem noi sa-i punem" a explicat el.

Dupa sedinta PSD sunt asteptati si reprezentantii PDL, la intalnirea celor doua partide politice urmand sa se imparta ministerele. Intrucat PDL a dat premierul, PSD are dreptul de prima alegere a unui portofoliu. Urmeaza ca PDL sa isi va aleaga doua ministere, cele doua partide optand ulterior pentru cate doua ministere, pana la epuizarea listei portofoliilor.

Liderii coalitiei guvernamentale au stabilit marti cele 18 ministere ale noului Cabinet, la care se adauga postul de vicepremier si cel de ministru pentru relatia cu Parlamentul.

Cele 18 ministere convenite de liderii PDL si PSD sunt: Ministerul Economiei, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul pentru IMM si Afaceri, Ministerul Justitiei si Libertatilor Publice, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Turismului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Infrastructurii si Transporturilor, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Ministerul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.