PSD-istul Anghel Stanciu a simulat componenta parlamentului daca legea electorala arata altfel. Deputatul Anghel Stanciu este acuzat de colegii sai ca amendamentele pe care le-a facut la legea votului uninominal au adus mai mult rau partidului.
Multi lideri PSD s-au trezit in situatia ca au candidati aflati pe primul loc in colegii care insa nu au prins loc in parlament. Frustrarea a fost si mai mare in conditiile in care procentul acestora era de 49%.

Criticile s-au indreptat imediat inspre Stanciu, reprosandu-i-se ca nu se respecta proportionalitatea votului.
Stanciu este acuzat si de "tupeul” de a-si trece in pliantele electorale "legea Stanciu”. Surse din partid afirma ca insusi Mircea Geoana ar fi cerut imediat dupa alegeri "solutii ca sa nu mai vad legea asta”.

Uninominal pur inseamna ca cel aflat pe primul loc in colegiu ia mandatul.

Stanciu raspunde printr-o scrisorica

Pavaza in fata valului de nemultumiri, Anghel Stanciu a trimis, zilele trecute, cate o scrisoare fiecarui lider de organizatie al PSD. Alaturi de epistola care arata avantajele „modalitatii originale” de impartire a mandatelor, Stanciu a anexat si trei tabele pline de calcule menite sa linisteasca PSD-istii furiosi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.