Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a declarat, vineri, pentru NewsIn, ca popularii europeni si-au declarat sprijinul "fara echivoc" pentru ca UDMR sa faca parte, alaturi de PD-L, din coalitia de guvernare.

Winkler a explicat ca, in viziunea liderilor PPE, alegerile din Romania au fost castigate de formatiunile care sunt membre ale familiei popularilor europeni, motiv pentru care PD-L si UDMR ar trebuie sa faca parte din coalitia de guvernare.

Europarlamentarul UDMR a adaugat ca pozitia "destul de agresiva" a PSD, de a nu accepta intrarea Uniunii la guvernare, este interpretata de populari ca adresandu-se "unei comunitati de un milion si jumatate de oameni", adica maghiarii care au legitimat prin vot UDMR, si nicidecum unui "partid oarecare, cu un procent de 6-7 %".

Pe de alta parte, surse europene au precizat, pentru NewsIn, ca in cadrul summit-ului PPE care a avut loc joi, la Bruxelles, inaintea Consiliului European de iarna, s-a transmis "la cel mai inalt nivel" ca UDMR trebuie sa-si gaseasca locul la nivel guvernamental.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.