Premierul desemnat, Theodor Stolojan, a negat vineri ca ar purta negocieri, el sau alti reprezentanti ai PD-L, cu liberalii, potrivit unui comunicat de presa.

"Infirm categoric zvonurile legate de discutii sau negocieri politice pe care eu, in calitate de prim-ministru desemnat, sau alti reprezentanti ai PD-L le-am avea cu membri ai Partidului National Liberal", se precizeaza in comunicatul de presa semnat de Theodor Stolojan.

Premierul desemnat sustine ca discutiile pentru crearea unui program de guvernare si pentru definirea unei echipe guvernamentale au loc intre PD-L, PSD si UDMR.

"PNL a refuzat sa participe la negocierile privind crearea unei formule de guvernare, prezentandu-se de o maniera inflexibila si blocand practic orice dialog. Din aceste motive, discutia cu PNL privind participarea la constituirea viitorului guvern este incheiata", declara Stolojan.

Varianta sustinerii parlamentare a PNL pentru un Guvern minoritar PD-L-UDMR este discutata intre liderii liberali si cei democrat-liberali, potrivit unor surse PNL si UDMR, neconfirmate de PD-L.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.