Comisia de modificare a Regulamentului Senatului a aprobat, ieri, cu sase voturi pentru si cinci impotriva, introducerea in Regulament a posibilitatii de revocare a presedintelui acestei institutii. Revocarea va putea fi ceruta fie de o treime dintre senatori, fie de jumatate plus unu dintre ei, in functie de motive. In primul caz, conditia este ca presedintele Senatului sa incalce Constitutia sau prevederile Regulamentului. In al doilea caz, majoritatea poate cere revocarea doar din ratiuni politice.

Reprezentantii Aliantei D.A., ai UDMR si ai Partidului Conservator (fost PUR) au reusit sa cada la pace, votul PUR fiind decisiv in cadrul comisiei. Alianta si UDMR au acceptat introducerea celor doua conditii pentru revocarea presedintelui Senatului, ceruta de PUR, iar senatorul umanist Gavrila Vasilescu a votat alaturi de coalitia din care, de altfel, face parte. Daca textul votat, ieri, de comisie va trece si de plenul Senatului, coalitia guvernamentala va putea sa-si impuna reprezentantul pe scaunul ocupat acum de Nicolae Vacaroiu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.