Liberalul Paul Pacuraru a declarat, joi, ca PNL nu a avut de ales decat sa intre in opozitie dupa ce PD-L a optat pentru o colaborare cu PSD, dar a apreciat ca partidul condus de Tariceanu va face opozitie "ca la carte" din "Valea Pangerii".
"PNL nu a decis sa iasa de la guvernare. PNL a decis sa aiba negocieri pe de o parte cu PSD, pe de alta parte cu PD-L. In conditiile in care PD-L a ridicat probleme care s-au dovedit a fi insurmontabile pentru PNL si in conditiile in care PD-L a optat pentru o colaborare cu PSD, PNL nu a avut practic de ales", a afirmat Paul Pacuraru, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit lui Pacuraru, situatia in care s-a gasit PNL a facut inutile eventualele consultari cu liderii din teritoriu pe tema negocierilor politice cu celelalte partide. "In masura in care s-ar fi avansat tehnic in ceea ce priveste oportunitatea, sigur ca o consultare cu teritoriul era binevenita, dar nu s-a avansat tehnic pentru ca nu s-au depasit etapele preliminare ale discutiilor", a explicat liberalul.

Acesta a adaugat ca dialogul cu filialele nu a lipsit cu desavarsire in perioada tratativelor. "Biroul Permanent Central, care a stabilit un mandat de negociere cu PSD si cu PD-L, are oameni din teritoriu in cvasitotalitate. Clujul, Timisoara, Galatiul, Iasiul, Craiova, Pitestiul, toti sunt reprezentanti in Biroul Permanent Central. In Biroul Permanent Central nu sunt niste oameni de pe Calea Victoriei. Sunt vicepresedintii partidului, adica reprezentantii teritoriului in conducere", a spus Paul Pacuraru.

In ceea ce priveste hotararea de intrare a liberalilor in opozitie, Pacuraru a apreciat ca acest statut nu va dauna PNL, ci dimpotriva.

"Eu consider ca PNL este favorizat in masura in care se face o alianta intre PSD si PD-L. In primul rand, PNL ramane singur pe culoarul sau politic, pe dreapta. In al doilea rand, arata ca PNL nu a avut un proiect politic cu PSD, ci iata ca proiectul politic cu PSD l-a avut altcineva (..). Sigur ca trebuie sa treci si prin Valea Plangerii, dar este foarte bine ca unul dintre partidele importante sa faca un mandat de opozitie ca la carte si sa fie tot timpul atent la calitatea actului de guvernare cu atat mai mult cu cat PNL, venind din guvernare, stie foarte multe detalii despre aceasta pe fiecare sector in parte", a afirmat Paul Pacuraru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.