Conflictele starnite pe baza alaturarii sau nu a UDMR la acutalui proiect de guvernare continua. Desi ambii lideri de partid, Mirea Geoana si Emil Boc, constientizeaza ca UDMR reprezinta un obstacol in calea intelegerii lor, exista totusi tendintele unei colaborari cu Uniunea din partea PD-L.
PD-L si PSD au avut in cursul zilei de miercuri doua intalniri, in urma carora liderii politici au declarat ca pot fi gasite puncte comune in programele anticriza ale PD-L si PSD si ca exista sanse pentru realizarea unui "Parteneriat pentru Romania". Atat Emil Boc, cat si Mircea Geoana au admis ca un obstacol in calea intelegerii intre cele doua formatiuni il reprezinta dorinta UDMR de a participa la guvernare. Liderul PD-L a spus ca va continua negocierile cu UDMR in aceasta directie, in vreme ce presedintele PSD a afirmat categoric ca nu va accepta ca Uniunea sa intre la guvernare.

In plus, Emil Boc a afirmat miercuri seara ca negocierile cu PSD nu sunt usoare si ca PD-L si PSD au si acum atitudini si valori diferite. "Exista posibilitatea incheierii parteneriatului pentru Romania cu PSD, o formula pe care n-am avut-o in vedere si n-am crezut ca vom ajunge aici. Aceasta este constrangerea pe care o avem in acest moment de a incerca sa omogenizam, sa gasim, daca vom putea, - si de aceea cuvantul de ordine este negociere, pentru ca nu este usor, ganditi-va ca am plecat de pe pozitii diametral opuse, avem si acum atitudini, valori diferite", a precizat Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.