Liderii PSD si PD-L se vor intalni in aceasta seara, la ora 19.00, la sediul Senatului, pentru a discuta protocolul de colaborare la guvernare.

Aceasta intalnire intre liderii celor doua formatiuni vine dupa ce, luni, presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat ca PSD a decis inceperea negocierilor cu PD-L pentru formarea noului Guvern.

Pe de alta parte, PSD a conditionat formarea Guvernului impreuna cu PD-L, de absenta UDMR din cadrul coalitiei. Insa, democrat-liberalii se afla, in momentul de fata, in negocieri si cu UDMR, deoarece, potrivit decalratiilor PD-L, prioritatile celor doua partide sunt compatibile.

Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat, imediat dupa alegeri, ca partidul sau este deschis catre negocieri cu toate partidele, dar prima optiune pentru o coalitie ramane dreapta.

In aceasta seara se va decide probabil formarea noului Guvern, iar in ciuda declaratiilor initiale ale celor doi lideri de partid, Mircea Geoana (PSD) si Emil Boc (PD-L), din campania electorala, se poate ca de maine sa avem un nou Guvern format dintr-o coalitide intre un partid de stanga si unul de dreapta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.