CE ar dori un premier cu solide cunostinte economice, inghetarea salariilor si reforma justitiei. Surse europene au dezvaluit asteptarile mari pe care Comisia de la Bruxelles le are fata de viitorul guvern de la Bucuresti.

Alegerile din Romania au fost urmarite cu atentie la Bruxelles. In prezent, Comisia Europeana asteapta ca noul guvern sa continue reformele in domeniul justitiei, dar si sa ia masuri 'dure' pentru a face fata crizei.
Eventuale majorari de salarii, promise in campania electorala, 'se vor intoarce impotriva' spun sursele citate. Acestea apreciaza ca 'nu sunt de ajuns doar un program de crestere a numarului de locuri de munca si sprijinul economiei'.

Este de dorit mai intai o 'redefinire' a cheltuielilor bugetare, avand in vedere ca exista 'unele cheltuieli' ce trebuie eliminate, lucru ce poate duce pana la o reducere cu 1 la suta din PIB.

'Portretul' viitorului premier

Expertii citati considera ca sunt necesare investitii in sectoare precum infrastructura, mediu, energie si noile tehnologii, dar si o inghetare a politicii salariale, respectiv o limitare a majorarilor.

'E nevoie de toate masurile pentru a se evita recurgerea la sprijinul Fondului Monetar International (FMI)', spun sursele citate.

Amintim ca, la acordurile anterioare, banii de la FMI au venit doar dupa disponibilizari masive si inghetarea salariilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.