Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri la Palatul Cotroceni, ca Alianta PSD+PC este solutia morala, adevaratul castigator al alegerilor parlamentare, pledand totodata pentru lasarea deoparte a patimii politice si pentru asumarea responsabilitatii partidelor pentru iesirea din criza.
"Patima politica trebuie sa faca loc unei perioade de luciditate si responsabilitate, tara este intr-un mod dificil, si, daca in campanie a fost prezentata mai roz situatia legata de starea reala a tarii, de bugetul tarii, in acest moment avem obligatia sa lasam in plan secund interesul de partid si sa punem interesul national in plan central", a declarat liderul social-democrat la inceputul consultarilor cu presedintele Basescu. Seful statului l-a intrerupt la un moment dat pe Geoana, atunci cand vorbea despre prezentarea in roz a situatiei, spunand razand: "Cred ca dvs. ati facut-o, eu nu".

Geoana a continuat salutand declaratiile de joi ale presedintelui si a spus ca PSD este adevaratul castigator al alegerilor. "Noi am apreciat invitatia dvs de ieri si iesirea la presa, ati spus ca PSD este castigatorul moral. Noi consideram ca suntem castigatorul real si solutia morala pentru aceasta perioada", a spus presedintele PSD, incercand o gluma. Presedintele a ras si a facut o alta rectificare si a spus ca PSD+PC este castigatorul. "O rog pe doamna Popa"...a adaugat el, indicand spre presedintele PC, care a venit si ea la consultari.

Liderul social-democrat a mai spus apoi ca partidul sau isi doreste ca populatia si oamenii cu venituri mici sa nu fie cei care platesc costul crizei economice. El a mai declarat ca votul de saptamana trecuta a reprezentat un vot masiv pentru schimbare, dar nu numai de Guvern, "ci si despre modul cum administram statul, legat de descentralizare, de cum cheltuim banii de la buget". "Este un mandat care ne indeamna la responsabilitate", a conchis liderul social-democrat.

La inceputul discutiilor, seful statului i-a anuntat pe pesedisti ca are o viziune despre "eventuale posibilitati de aliante". "Principalul subiect, asa cum il intuiti e legat de cum vedeti dvs. formula viitoare de guvernare, eu cel putin am ca obiectiv sa asiguram o majoritate. Sunt si alte subiecte (...), dar fondul e cum ar trebui constituita o majoritate parlamentara. Imi permit sa am o viziune legata de eventuale posibilitati de aliante, pentru ca pot fi si alte subiecte care sa-mi dea alta viziune legate de aliante", le-a spus Basescu pesedistilor.

Delegatia PSD+PC este formata din: presedintii Mircea Geoana si Daniela Popa, vicepresedintii Liviu Dragnea, Victor Ponta, Ilie Sarbu, Cristian Diaconescu, Dan Nica, Constantin Nita, Cristian Diaconescu, Gheorghe Nichita, Ion Toma, Ecaterina Andronescu, secretarul general Titus Corlatean, dar si liderii locali Radu Mazare, Marian Vanghelie, Gheorghe Bunea Stancu, precum si liderul PC Bogdan Ciuca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.