"Deocamdata avem semnale ca PNL se cramponeaza de mentinerea lui Calin Popescu Tariceanu ca prim-ministru si in acest moment nu avem ce negocia cu ei, pentru ca nu suntem de acord cu aceasta conditie. Daca vor renunta la aceasta conditie, vom constitui o comisie de negocieri, care se va prezenta la negocieri cu PNL. Daca nu, ce sa negociem cu ei, cu asta nu suntem de acord, am spus-o din primul moment?", a declarat Miron Mitrea, potrivit NewsIn.

Intrucat ziaristii au amintit ca sunt lideri liberali care si-au nuantat declaratiile si ar fi dispusi sa renunte la propunerea ca Tariceanu sa ocupe functia de premier, Miron Mitrea a precizat ca, in conditiile in care aceste informatii sunt adevarate, PSD este dispus sa negocieze. "Daca si domnul Tariceanu are aceeasi pozitie pe care a avut-o si domnul Bogdan Olteanu, atunci vom constitui echipa de negocieri si vom incepe negocieri, daca nu, nu", a mai precizat Mitrea.

In ceea ce priveste componenta comisiei de negocieri, Miron Mitrea a spus ca este posibil ca si el sa faca parte din aceasta comisie.

Presedintele PSD Mircea Geoana a spus, dupa intalnirea cu liderii social-democrati, ca a primit mandat sa inceapa discutiile cu partidele politice intrate in Parlament, care sa conduca la o "stabilitate parlamentara importanta" pentru viitorul Guvern.