Presedintele a discutat, timp de cateva zeci de minute, cu managementul societatii Alcatel si a declarat ca aceasta firma nu este afectata de criza mondiala pentru ca 'aici densitatea de inteligenta este prea mare pentru ca aceasta companie sa aiba probleme'.

'E o companie cu 2.000 de oameni, care deserveste cam 75 de milioane de persoane. Din acestia 2.000, 800 sunt softisti.

Densitatea de inteligenta e prea mare ca aceasta companie sa aiba probleme', a declarat Traian Basescu la iesirea din intalnirea cu managerii Alcatel. El a completat ca aceasta companie vrea sa se dezvolte si mai mult daca 'Romania isi aseaza legislatia'.

Presedintele a mai spus ca economia Romaniei nu poate fi ajutata cu masuri luate din birou de la Bucuresti.

'Trebuie facuta o informare foarte buna si trebuie cunoscut foarte bine specificul de piata interna al companiilor romanesti pentru a fi stimulata piata interna', a mai spus seful statului. El a mai afirmat ca partidele nu au avut timp sa ia pulsul companiilor din tara din cauza implicarii in campania electorala.

'Vizitez companiile mari (...) pentru ca peste 50% din IMM-urile aduc contributie la PIB prin contracte cu marile companii', a precizat Basescu. El a cerut mass-media un comportament adecvat cu privire la anunturile despre disponibilizarile care au loc in aceasta perioada.

Presedintele a apreciat ca noul Guvern va trebui sa intervina de urgenta pentru a ajuta societatile aflate in impas. 'Interventia noului Guvern e urgenta si nu trebuie facuta cu mijloace generale, pentru ca ele nu vor asigura o sansa pentru societati. Nu reducerea fiscalitatii este ceea ce lipseste acum companiilor, ci piata interna si finantarea de la stat', a spus Basescu. Seful statului considera ca economia din Romania are sanse de crestere cu 3- 4%, in perioada urmatoare.

In compania Alcatel din Timisoara lucreaza aproximativ 2.000 de angajati.