Boc a afirmat ca un om politic precum Mircea Geoana nu are dreptul sa vorbesca despre masuri de austeritate pentru parlamentari. "Geoana este un om care vorbeste de inghetarea salariilor si pensiilor parlamentarilor, dar nu si-a rezolvat problema locativa cu RA-APPS", a apreciat Boc, adaugand ca liderul PSD nu este indreptatit, din acest considerent, sa mai aspire la functia de prim-ministru.

Boc i-a reprosat lui Geoana ca nu a sustinut in Parlament un proiect PD-L de eliminare a pensiilor speciale pentru fostii parlamentari. "Solutia este eliminarea lor si Parlamentul unicameral, in care numarul parlamentarilor sa fie redus de la 469 la 300. Aceasta este solutia de fond ce raspunde nevoilor institutionale si nevoilor bunului simt", a conchis Emil Boc.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a propus sambata, la Roman, partidelor politice si viitorilor parlamentari, reducerea cheltuielilor Legislativului, printre masurile identificate ca surse de economisire enumerand inghetarea salariilor si pensiilor alesilor sau decontarea mai restrictiva a transportului.

"Viitorul Parlament are obligatia sa dea un exemplu de autostapanire a propriilor sale cheltuieli in aceasta perioada de criza", a declarat liderul social-democrat, adaugand ca primul exemplu de economisire trebuie dat de Guvern, prin reducerea numarului de agentii si cheltuirea riguroasa a fondurilor bugetare.

Geoana le-a propus apoi viitorilor parlamentari un set de masuri prin care sa fie facute economii: inghetarea salariilor si pensiilor parlamentarilor in urmatorii doi ani incepand cu 1 ianuarie 2009, gratuitatea transportului aerian sa fie strict pe ruta colegiu-Bucuresti, nu pe toate destinatiile nationale ca pana acum, renuntarea la indemnizatia de sedinta, eliminarea optiunii privind cazarea in Bucuresti, reducerea sumelor aferente functionarii cabinetelor parlamentare cu 30%, reducerea cu 50% a sumelor pentru convorbirile telefonice si unificarea serviciilor administrative ale Senatului si Camerei Deputatilor.

"Trebuie sa le spunem romanilor ca perioada urmatoare nu va fi usoara", a mai spus el, aratand ca economiile bugetare sunt obligatorii pe timpul crizei economice.

Declaratiile presedintelui PSD vin in conditiile in care el insusi nu a clarificat public situatia locativa. RA-APPS i-a trimis o notificare pentru eliberarea locuintei in cursul verii, ocazie cu care liderul social-democrat a promis ca va parasi casa pana la alegerile parlamentare. "O sa ma mut, o sa ma mut, fiti fara grija. Nu o sa ma prinda campania in aceeasi casa, nu va dau eu placerea asta. Ma usuca la buzunar noua chirie", declara Geoana, la sfarsitul lunii iulie.

Pe de alta parte, Camera Deputatilor si-a anuntat deja intentia unor cheltuieli suplimentare pentru anul viitor. Astfel, Camera doreste sa cumpere 50 de autoturisme de oras cu tractiune integrala, valoarea estimata a contractului fiind intre 8 si 10 milioane lei (2,1- 2,6 milioane euro), potrivit anuntului de intentie publicat, vineri, pe sistemul electronic de achizitii publice. Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 5 februarie 2009. La sfarsitul lunii octombrie, senatorii au eliminat din bugetul pe 2009 achizitia a 140 de autoturisme pentru circumscriptii, cu promisiunea ca aceasta va fi inclusa in prima rectificare bugetara a anului viitor