"Sincer, va spun am gasit in primarie o dezordine mare. In cele doua luni cat am fost viceprimar si primar interimar am demarat deja cateva initiative. Astfel, am finantat realizarea unui drum comunal si am incheiat un protocol cu localitati invecinate pentru alimentarea cu gaz si apa a comunei. Continuarea acestor proiecte este o prioritate a mandatului meu", a declarat, luni, pentru NewsIn, primarul Mihai Lungu.

Potrivit Biroului Electoral de Circumspcriptie, Mihai Lungu a castigat primaria cu 1.548 de voturi, in timp ce contracandidatul sau, candidatul PNL Gheorghe Dobreanu, a adunat 1.234 de voturi. Prezenta la vot a fost de 60% dintr-un total de peste 4.600 de alegatori.

Pe 15 iunie, satenii din Voinesti l-au ales in fruntea comunei pe Neculai Ivascu, cu toate ca acesta a murit la cateva ore de la inceperea votarii. Ulterior, Biroul Electoral Central l-a desemnat primar pe candidatul PNL, Gheorghe Dobreanu, care pierduse alegerile la o diferenta de 23 de voturi de contracandidatul Ivascu. Dupa o serie de proteste ale satenilor si procese initiate de PSD, Curtea Suprema a dat o hotarare definitiva in urma careia au fost organizate din nou alegeri. In primul tur din 16 noiembrie, fiul primarului mort, Iustianian Ivascu, s-a clasat pe locul trei in optiunile electoratului voinestean.

In urma rezultatelor din comuna Voinesti, PD-L are la ora actuala 23 de primari in judetul Iasi, in timp ce PNL si PSD au cate 36 de edili, iar PC patru primarii.