Presedintele Traian Basescu a efectuat vineri o serie de vizite de lucru la diferite societati din tara, printre care societatea UPETROM Ploiesti, fabrica de telefoane Nokia din Jucu si SC Mechel din Campia Turzii.
Ieri, presedintele a vizitat Combinatul Azomures. Seful statului a demarat acest turneu prin tara pentru a afla care este situatia societatilor in contextul actualei crize economice mondiale.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri la Campia Turzii, ca trebuie luate masuri pentru stimularea comenzilor pentru marile societati din Romania, deoarece intrarea in criza a acestora va afectat grav sectorul furnizorilor, reprezentat in principal de IMM-uri.

Seful statului a facut aceasta declaratie dupa o vizita la SC Mechel Campia Turzii, producator in industria sarmei.

'Din punctul meu de vedere, vizita in aceasta unitate nu face decat sa confirme ca la nivel guvernamental vor trebui avute in vedere politici care sa stimuleze comenzile pentru marile societati din industria romaneasca.

Am cam uitat cum e cu munca in companii, in ultimii ani vorbim foarte mult de servicii, dar cei care garanteaza locuri de munca si prosperitate sunt in industrie, in primul rand, iar aceasta criza poate ne ajuta sa revalorizam munca si pretuirea industriei', a declarat Traian Basescu.

Presedintele Romaniei a mai spus ca pentru intreprinderile mici sau medii exista deja programe de stimulare, insa acum este nevoie de masuri concrete pentru a tine in functiune marile societati din industria romaneasca.

Traian Basescu sustine ca vocile de la televizor care vorbesc de faptul ca IMM-urile asigura 70% din PIB nu iau in considerare faptul ca aceste intreprinderi produc pentru marile societati.

'Celor care au aceasta abordare le-as aminti ca cea mai mare parte a IMM-urilor sunt furnizori pentru marile societati. Daca marile societati nu produc, nici IMM-urile nu mai au cui se adresa cu subprodusele pe care le ofera marilor societati. De aceea mi se pare ca punctul central al masurilor care vor trebui luate pentru anul 2009 este legat de crearea conditiilor pentru ca marile societati sa continue sa functioneze', a spus seful statului.

La fabrica de la Jucu, presedintele Traian Basescu a constatat ca nu sunt probleme cu privire la locurile de munca.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.