Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Galati, ca noul Guvern ce se va forma dupa alegerile din 30 noiembrie trebuie sa prezinte Parlamentului un nou program economic, tinand cont de noile realitati din Romania in contextul crizei economice internationale.

"Si actualul Guvern trebuie sa inceapa sa pregateasca o strategie de diminuare a efectelor crizei economice, dar in mod deosebit Guvernul urmator trebuie sa se prezinte in Parlament cu un nou program economic, adaptat realitatilor din acest moment ale Romaniei. De aceea am considerat ca, dincolo de masurile generale care vor viza fiscalitate mai mare, mai mica, se va analiza daca asta e solutia", a declarat, miercuri, Traian Basescu, prezent intr-o vizita la combinatul ArcelorMittal Galati.

Intrebat ce hotarare s-a luat in legatura cu suspendarea, pe termen limitat, a taxei de prima inmatriculare pentru autovehiculele noi, seful statului a replicat: "Cred ca va fi pe mai mult de sase luni. Si eu nu discut daca este buna sau rea, ci spun ca este necesara. Punct".

Premierul Calin Popescu Tariceanu a discutat cu presedintele Traian Basescu despre posibilitatea suspendarii taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi, urmand ca in sedinta de Guvern, care a inceput la ora 11.00, sa se ia o decizie.

Intalnirea dintre premierul Tariceanu si presedintele Basescu a avut loc la Palatul Cotroceni si a durat aproximativ 30 de minute. Intalnirea fusese stabilita, si anuntata, in cursul zilei de luni, cand atat presedintele, cat si premierul au declarat ca au avut o discutie telefonica pe tema taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi. "Am vazut declaratiile presedintelui dupa vizita la Dacia. Ma bucura foarte mult, avem aceeasi abordare a acestei chestiuni", a spus premierul luni.

"Asa cum a spus si premierul public, am avut o discutie cu el, vom mai avea inca una miercuri de dimineata, inainte de sedinta de guvern si probabil ca vom gasi solutii", a spus ulterior Traian Basescu, dupa vizita efectuata la fabrica Ford din Craiova, unde a ajuns dupa ce fusese la uzinele Dacia si la combinatul Oltchim Ramnicu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.