Arestarea candidatului PNL din Colegiul Turda pentru Camera Deputatilor, Virgil Pop, este pe cale sa starneasca un cutremur politic.

Exista legaturi de afaceri care duc spre doi dintre liderii liberalilor la nivel national: fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, si viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Horia Uioreanu.

Candidatul PNL pentru camera Deputatilor din colegiul Turda, Virgil Pop, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, de catre judecatorii de la Tribunalul Cluj. Virgil Pop este acuzat de trafic de influenta si de instigare la fals.

Concret, potrivit actelor aflate la dosarul instrumentat de catre procurorii DNA, Virgil Pop ar fi cerut 50.000 de euro si ar fi primit suma de 30.000 de euro de la un om de afaceri din Oradea, Petru Chis.

Acestuia i-a promis ca, prin relatiile pe care le are in PNL, ii va obtine contracte de prestari de servicii cu mai multe companii de stat. Printre acestea s-ar numara Electrica Bucuresti si Electrica Transilvania Nord, ambele aflate in subordinea Ministerului Economiei si Comertului, condus de liberalul Varujan Vosganian, precum si societatea Tetarom.

Aceasta este, printre altele, administratorul parcului industrial Tetarom III din comuna Jucu, in care si-a construit o fabrica de telefoane mobile compania finlandeza Nokia. Societatea Tetarom este controlata de Consiliul Judetean Cluj, condus pana la alegerile locale din aceasta vara de catre presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.