Prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan a acuzat la Constanta, Guvernul PNL ca nu a luat masuri de securizare a muncii in mina si pe directori ai minei Petrila ca erau in campanie, pentru PNL, in momentul producerii tragediei care a dus la moartea pana acum a 12 mineri, relateaza NewsIn.

Prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan a declarat, duminica, la Constanta, ca in cazul tragicului accident din mina de la Petrila, autoritatile statului trebuie sa stabileasca clar cine sunt vinovatii.

El a afirmat ca cei din conducerea minei nu s-ar fi aflat in zona in momentul producerii accidentului. “Nu erau acolo ieri, nici directorul de mina, nici ala care era cu protectia si securitatea. Baietii de la PNL erau in campanie electorala. Sigur ca asemenea lucruri se intampla si acum autoritatile statului trebuie sa stabileasca clar vinovatiiile acolo, cine nu si-a facut datoria", a spus Stolojan.

El a spus ca in deplasarile sale prin Valea Jiului oamenii de acolo spun ca nu se fac investitii prevazute pentru securitatea minei. "Asteptam sa vedem vinovatiile, asteptam sa vedem de ce acei directori nu au venit imediat la mina”, a afirmat liderul PDL.

Intrebat daca si ministrii au o responsabilitate, Theodor Stolojan s-a aratat convins ca si acestia vor trebui sa raspunda. “Categoric, daca nu s-au facut investitiile necesare pentru securitatea minei, evident ca si ministrii au responsabilitate", a spus el. Declaratiile au fost facute presei pe o strada din centrul orasului dupa ce Theodor Stolojan s-a intalnit cu localnicii in piata Grivitei din Constanta. Theodor Stolojan se afla, duminica, la Constanta pentru a face mai multe vizite in pietele din oras, dar si in zone din judet fiind propunerea PDL pentru functia de premier.

El a mai declarat, intr-o conferinta de presa, organizata, duminica dimineata, la sediul organizatiei judetene a PDL ca mineritul este o meserie care este mai riscanta decat alte meserii, dar si ca guvernarea ar fi trebuit sa aiba in vedere masuri de protejare a minerilor. El a transmis condoleante familiilor minerilor indoliate.

“Este tragic ca se produc astfel de accidente si imi exprim din nou ingrijorarea fata de aceasta guvernare a domnului Tariceanu sustinut de PSD care a alocat in insuficienta masura fonduri pentru investitii in sectorul de minerit. Ma asteptam la acest Guvern sa vina cu un program limpede privind sectorul de minerit in noile conditii de crestere a preturilor la energie pe plan mondial. Carbunele are viitor in Romania, indiscutabil”.

Theodor Stolojan a mai spus ca aceste masuri erau necesare, in conditiile in care titeiul se va mentine la un pret ridicat. “Sa nu va lasati inselati de reducerea pretului la titei din ultima vreme. In lume exista un cartel in domeniul titeiului nimeni nu poate sa ii faca absolut nimic. Acest cartel hotaraste sa reduca productia de titei cand doreste fara ca cineva sa poata face ceva. Poate manipula pretul la titei , in consecinta pretul la titei va ramane ridicat. Noi avem in programul de guvernare propuneri concrete privind modernizare centralelor de carbune dupa normele europene si trebuie sa facem investitiile necesare pentru a asigura securitatea minerilor care lucreaza in mine. Insa aceasta nu inseamna ca mineritul va deveni o meserie fara riscuri si in tarile dezvoltate se mai intampla accidente. Vom face tot ce depinde de noi, prin investitii si masuri de protectie”, a conchis Stolojan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.