PD-L,PSD, PRM saluta decizia CCR prin care a declarat neconstitutionala OUG privind amanarea aplicarii majorarii cu 50% a salariilor dascalilor si spun ca se asteapta ca si "Ordonanta 28%" sa aiba aceeasi soarta.

Emil Boc, presedintele PD-L, a apreciat ca decizia CCR privind Ordonanta de amanare a cresterii salariilor profesorilor restabileste raporturile constitutionale intre puterile statului. "Este o decizie istorica ce pune stavila abuzurilor guvernului Tariceanu-Geoana, o decizie care repune in termeni firesti raporturile dintre Parlament si Guvern. Hotararea Curtii Constitutionale restabileste demnitatea Parlamentului si umileste un Guvern iresponsabil, care a incalcat Constitutia", a declarat pentru NewsIn liderul PD-L.

El a solicitat intrunirea de urgenta a Parlamentului, astfel incat a doua ordonanta sa fie respinsa intr-o singura zi. De asemenea, Boc a cerut dezbaterea cat mai grabnica a motiunii de cenzura initiate de partidul sau. "Motiunea trebuie dezbatuta si votata cat mai repede, deoarece Guvernul a incalcat Constitutia si a umilit Parlamentul si Curtea Constitutionala. Chiar daca nu se va forma un nou Guvern pana dupa alegeri, acest Guvern merita sa plece in genunchi din istoria politica a Romaniei. Guverrnul Tariceanu merita sa plece prin demitere", a spus Emil Boc.

Cristian Diaconescu, purtator de cuvant al PSD, a salutat decizia CCR, pe care a caracterizat-o drept "sanctionarea unui abuz de drept". "E evident ca, din punctul de vedere al CCR, orice actiune de contralegiferare e sanctionata, cu atat mai mult cu cat s-a ajuns la o confuzie inacceptabila existand o succesiune de acte normative care se anuleaza unul pe altul", a declarat el pentru NewsIn.

"In mod clar, CCR va declara neconstitutionala si ordonanta prin care se acorda majorari cu 28% pentru ca aceasta contine parti din ordonanta invalidata azi", a adaugat Cristian Diaconescu.

Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas a salutat la randul lui decizia CCR cu privire la neconstitutionalitatea OUG Guvernului privind amanarea majorarii salariilor, felicitandu-l pe Avocatul Poporului pentru demersul facut. "Este o decizie normala, rar am mai vazut o motivare mai buna si mai complexa decat cea enuntata de Avocatul Poporului, prin care a spulberat orice discutie pe acest subiect", a declarat pentru NewsIn, Lucian Bolcas.

"Este bine ca acest Guvern, si eventual si parlamentarii ,sa stie ca materialul legislativ nu este un maidan al unor golanii sau smecherii golanesti", a adaugat Lucian Bolcas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.