Nicolae Opris a declarat joi pentru NewsIn ca va prelua atributiile de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si ramane totodata vicepresedinte in domeniul energiei electrice in cadrul autoritatii.

"Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a semnat, in data de 29 octombrie 2008, o decizie potrivit careia Nicolae Opris, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei (ANRE), va exercita atributiile presedintelui ANRE", se arata intr-un comunicat transmis joi de Guvernul.

Gergely Olosz a demisionat din functia de presedinte al ANRE la 13 octombrie, sustinand drept cauza validarea sa ca deputat UDMR in Parlamentul Romaniei. Gergely Olosz a fost validat ca deputat UDMR de Covasna la 8 octombrie.

Presedintele Basescu a declarat la 10 octombrie ca salariile foarte mari ale sefilor de agentii guvernamentale reprezinta "expresia lacomiei si a nesimtirii politicului" si a acuzat Executivul ca tolereaza aceasta situatie pentru a satisface clientela politica. Seful statului a dat atunci exemplul ANRE, dupa ce presa a scris despre veniturile sefului autoritatii, aratand ca aceste institutii "asa-zis autofinantate" sunt de fapt finantate din taxele pe care agentii economici le platesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.