"Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a semnat, in data de 29 octombrie 2008, o decizie potrivit careia Nicolae Opris, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei (ANRE), va exercita atributiile presedintelui ANRE", se arata intr-un comunicat transmis joi de Guvernul.

Gergely Olosz a demisionat din functia de presedinte al ANRE la 13 octombrie, sustinand drept cauza validarea sa ca deputat UDMR in Parlamentul Romaniei. Gergely Olosz a fost validat ca deputat UDMR de Covasna la 8 octombrie.

Presedintele Basescu a declarat la 10 octombrie ca salariile foarte mari ale sefilor de agentii guvernamentale reprezinta "expresia lacomiei si a nesimtirii politicului" si a acuzat Executivul ca tolereaza aceasta situatie pentru a satisface clientela politica. Seful statului a dat atunci exemplul ANRE, dupa ce presa a scris despre veniturile sefului autoritatii, aratand ca aceste institutii "asa-zis autofinantate" sunt de fapt finantate din taxele pe care agentii economici le platesc.