Presedintele va numi un premier PD-L doar daca acesta obtine fie si un mandat mai mult decat PSD
Seful statului este decis sa numeasca un premier din partea democrat-liberalilor doar daca acestia vor avea cel putin un mandat in plus fata de partidul de pe locul doi.

Surse parlamentare afirma ca Basescu ar fi discutat cu liderii PD-L in cadrul unei intalniri private unde le-ar fi impus sa castige alegerile sau Theodor Stolojan nu va primi sefia Executivului. Conditia unica pe care democrat-liberalii trebuie sa o indeplineasca este sa obtina fie si un singur mandat in plus fata de PSD si PNL, sustin sursele citate. Liderul de la Cotroceni le-ar mai fi spus democrat-liberalilor ca nu vrea sa se gaseasca intr-o situatie similara cu cea din 2004, cand l-a numit pe Calin Popescu Tariceanu in functia de prim-ministru, desi Alianta D.A. nu se clasase pe primul loc. Pentru a-i ajuta pe fostii sai colegi de partid, presedintele le-ar mai fi promis ca se implica in campania acestora, existand posibilitatea sa apara chiar si la evenimente electorale. Daca pedelistii nu vor indeplini conditia impusa de Basescu, pe langa Theodor Stolojan ar putea fi afectat si liderul partidului Emil Boc. Acesta a afirmat ca isi va da demisia "in secunda doi" daca partidul sau nu intra la guvernare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.