Deputatul PD-L Daniel Buda considera ca refuzul PSD de a semna motiunea de cenzura "Educatia ramane. Guvernul pleaca", initiata de partidul sau, este o dovada a "ipocriziei" partidului condus de Mircea Geoana, transmite corespondentul NewsIn

"Deputatul PD-L Cluj Daniel Buda considera ca refuzul PSD de a se alatura demersului initiat de Partidul Democrat Liberal privind sustinerea si depunerea motiunii de cenzura intitulata <<Educatia ramane. Guvernul pleaca>> este expresia complicitatii cu PNL de care PSD a dat dovada in ultimii anii”, se arata intr-un comunicat de presa.

Mai mult, deputatul clujean sustine ca solutia PSD de a respinge in Parlament ordonanta de amanare a cresterii salariilor profesorilor “este o masura ineficienta, in conditiile in care Guvernul ar putea initia imediat o alta ordonanta de urgenta privind amanarea prevederilor legale de majorare a salariilor profesorilor”.

Daniel Buda mai precizeaza ca daca PSD nu sustine motiunea de cenzura, respectiv drepturile profesorilor de a li se majora salariile cu 50%, atunci inseamna ca votul dat legii de majorare a fost un gest electoral. "Aceasta atitudine a PSD ne indreptateste sa credem ca demersul initial de sustinere a legii de majorarea a salariilor profesorilor nu a fost decat unul pur electoral, atata vreme cat intentia PSD nu este majorarea cu adevarat a salariilor celor care - prin efortul lor la catedra - pregatesc viitorul tarii”, mai afirma deputatul PD-L.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, miercuri, ca demersul PD-L de a depune motiune de cenzura ascunde de fapt planul "real" de amanare a alegerilor si ca social-democratii vin cu o solutie mai rapida si mai concreta, respingerea de catre Parlament a ordonantei care amana majorarile salariale.

Motiunea de cenzura a PD-L, intitulata "Educatia ramane, Guvernul pleaca", solicita demisia Cabinetului Tariceanu pentru ca "ignora drepturile cetatenilor" si "genereaza o criza sociala de proportii". PD-L a depus miercuri la cele doua Camere ale Parlamentului motiunea de cenzura, semnata de 132 de parlamentari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.