Lucian Bolcas a precizat ca Guvernul Tariceanu da dovada de nesupunere civica, actionand impotriva hotararilor Parlamentului, Curtii Constitutionale si Presedintiei. "Consider ca acest Guvern da dovada de nesupunere civica, actionand atat impotriva unei hotarari a Parlamentului, cat si a Curtii Constitutionale si a Presedintiei. PRM va semna neconditionat aceasta motiune, pentru ca in sfarsit acest Guvern romano-maghiar sa plece si sa-si faca mendrele in alta parte, daca vrea sa si le faca la Budapesta", a declarat pentru NewsIn vicepresedintele PRM Lucian Bolcas.

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a anuntat luni, dupa sedinta conducerii partidului, ca democrat-liberalii vor initia o motiune de cenzura impotriva Guvernului pentru "incalcarea Constitutiei" si "abuz in serviciu", in cazul in care Executivul va bloca majorarea salariilor profesorilor. "Al doilea motiv este faptul ca Guvernul are si a avut resursele necesare pentru a face majorarea salariilor profesorilor, deci sa aplice legea", a declarat Theodor Stolojan.

Pentru a initia motiunea in Parlament, PD-L are nevoie de 116 semnaturi, dar democrat-liberalii dispun doar de 103. In vederea completarii listei de semnaturi de la alte partide, presedintele Emil Boc a fost intrebat daca se asteapta sa primeasca si semnaturile parlamentarilor PRM. Emil Boc a declarat ca PD-L va discuta cu senatorii si deputatii de la toate partidele, indiferent de culoarea politica, deoarece este o tema prea importanta pentru a incerca "banalizarea ei pe criterii de partizanat politic".