"Sunt de parere ca salariile medicilor trebuie marite, evident. Nu pot sa ma pronunt cu cat. Dupa evaluari si analize vom vedea daca marirea va mica sau mare, in functie de fondurile pe care le avem disponibile", a spus Nicolaescu.

Sindicalistii din sistemul sanitar solicita majorarea bugetului alocat sanatatii in anul 2009, asigurarea resurselor bugetare pentru acordarea tuturor drepturilor salariatilor in trimestrul IV din 2008, cresterea veniturilor personalului din sistemul sanitar, majorarea salariilor de incadrare ale personalului din sanatate cu 50-60%, acordarea primei de vacanta pentru personalul din sistemul sanitar, acordarea tichetelor de masa pentru toti salariatii din sanatate, negocierea si completarea regulamentului de sporuri cu propunerile Federatiei Sanitas, dupa aprobarea bugetului pe anul 2009.

Sindicalistii din sanatate mai cer completarea facilitatilor pentru personalul sanitar cu asigurarea gratuitatii pentru investigatii clinice si paraclinice, acordarea primei de stabilitate trimestrial si aprobarea in regim de urgenta a ordonantei pentru modificarea si completarea actului normativ de privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar.

Liderii SANITAS au precizat ca, daca solicitarile formulate nu vor fi solutionate favorabil, va fi propus un calendar de actiuni de protest, pentru sustinerea revendicarilor.