„Nu eu sunt in campanie cand spun asa ceva, ci cei care se impotrivesc sunt in campanie, dupa parerea mea. Si e pacat ca unii ultranationalisti simt acum ca au primit o tema foarte placuta, fiindca eu am spus acest lucru nu gandindu-ma la campanie si la alegeri, ci la viitorul nostru comun”, a spus Marko Bela.

Acesta a adaugat ca este foarte importanta gasirea unei solutii avantajoase pentru ambele parti. „Sunt absolut convins ca ideea reciprocitatii e importanta in aceasta zona si trebuie sa cautam solutii prin care sa asiguram aceasta reciprocitate. Dintr-un anumit punct de vedere, ma bucur totusi ca are loc o dezbatere pe aceasta tema, deocamdata destul de negativa, dar hai sa speram ca va fi si altfel”, a afirmat liderul maghiar.

Intrebat daca el crede ca declaratia premierului Ferenc Gyurcsany potrivit careia „in unele tari discutiile despre autonomie sunt o blasfemie” se refera si la Romania, Marko Bela a spus ca presa trebuie sa raspunda la aceasta intrebare.

„Pentru mine nu este o blasfemie ci un deziderat rational, logic, care ajuta la rezolvarea problemelor legate de convietuire. Am impresia ca incet, incet nici majoritatea romaneasca nu va aborda aceasta problema ca o blasfemie. Deja acceptam ideea autonomiei locale si a altor forme de autonomie. Si se va accepta si autonomia pe care noi vrem sa o promovam”, a aratat liderul unional.