Comisiile reunite de politica externa ale celor doua Camere au audiat si dat avizul celor 13 noi ambasadori ce isi vor prelua posturile dupa ce Traian Basescu va semna decretele prezidentiale si dupa ce hotararile de Guvern vor fi publicate in Monitorul Oficial
Romania nu a avut timp de un an si jumatate un ambasador in Austria din pricina lipsei unor buni vorbitori ai limbii germane. Aceasta a fost consideratia facuta de deputatul Vasile Puscas vicepresedinte al Comisiei. Davidoiu a primit pana la urma votul celor 27 de membri unul exprimandu-se impotriva noului ambasador al Romaniei la Viena.

Presedintele Comisiei, senatorul Stefan Glavan, a precizat ca este nevoie imediata de un ambasador la Viena avand in vedere ca acest post este vacant de atata vreme. Puscas a spus ca aceste viciu de procedura se datoreaza si conflictului permanent dintre cele doua Palate, atributul desemnarii acestor diplomati fiind al Ministerului Afacerilor Externe. Silvia Davidoiu a fost chemata de la post de presedintele Basescu, aceasta fiind pana saptamana trecuta ambasador al tarii noastre in Irlanda. Locul lui Davidoiu in Irlanda a fost luat de Iulian Buga. Tot ieri au mai fost validati ambasadorii din Africa de Sud, Albania, Pakistan, Turkmenistan si Uruguay. Conform informatiilor de pe pagina de internet a MAE, Romania nu are ambasadori in alte 12 tari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.