Averea senatorului conservator Marius Marinescu este verificata de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), au declarat ieri surse din institutie

Conform ultimei sale declaratii de avere, ce dateaza din 2 mai 2008, senatorul Marinescu are, in cele trei conturi curente si doua depozite bancare, toate deschise in 2001, peste 720.000 de dolari. In plus, Marinescu mai detine un teren pe strada Helesteului cu valoarea de impozitare de 162.000 de dolari, doua masini de lux - un autoturism Mercedes si unul Audi - dar si bijuterii si opere de arta in valoare de alte cateva sute de mii de dolari. La capitolul "Venituri", Marinescu a trecut indemnizatia de senator ca unic venit realizat. Acesta a fost, in 2007, conform declaratiei sale de avere, de aproape 50.000 de lei. Nici declaratia de interese a senatorului nu lamureste provenienta averii sale, singura mentiune facuta pe formular fiind aceea ca detine functia de vicepresedinte al Partidului Conservator.

Marius Marinescu a devenit membru al Senatului in urma alegerilor din 2004, initial ca membru al Partidului Democrat, in care s-a inscris, conform CV-ului sau, in 2001. Conducerea PD a decis in septembrie 2007 sa il excluda din partid pentru "grave prejudicii de imagine aduse partidului".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.