Prefectul de Iasi, Radu Prisacaru, doreste amplasarea unei baze NATO pe malul Siretului, in comuna Mogosesti, anuntand ca a avut discutii in acest sens cu reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale. "Am avut o discutie la Ministerul Apararii si am anuntat ca am fi interesati de organizarea unei baze NATO in judetul nostru. Avem o locatie potrivita la Mogosesti-Siret. Iasiul va fi o zona foarte importanta in viitor din punct de vedere geo-strategic, vom fila cativa kilometri de granita Uniunii Europene", a declarat, vineri, prefectul Radu Prisacaru.

El a precizat ca mai multe judete s-au oferit deja sa gazduiasca baze NATO, iar "cei mai seriosi contracandidati" pentru Iasi ar fi Constanta si Timisoara. "Deocamdata insa nu stim criteriile dupa care NATO va stabili bazele din Romania", a adaugat prefectul de Iasi. Ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat dupa intoarcerea din SUA, ca Statele Unite vor avea in Romania si Bulgaria "facilitati militare operationale", nu orase militare de tipul celor din Germania, iar data amplasarii acestora va fi stabilita dupa negocierile politico-diplomatice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.