Consiliul Local din Targu-Secuiesc, judetul Covasna, a adoptat in sedinta ordinara proiectul de hotarare privind organizarea referendumului legat de modificarea hotarelor administrative ale judetului, transmite NewsIn.

Vicepresedintele PCM, Fekete Karoly, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca proiectul a fost adoptat in unanimitate de consilierii locali prezenti la sedinta, atat din partea PCM, cat si a UDMR. In Consiliul Local Targu-Secuiesc sunt zece consilieri PCM si noua UDMR, iar primarul este membru PCM.

Acesta este primul proiect de hotarare privind referendumul care a fost adoptat pana acum, urmand ca, in data de 24 octombrie, astfel de proiecte sa fie dezbatute si pe ordinea de zi a consiliilor locale din alte localitati. In Sfantu-Gheorghe, proiectul initiat de factiunea PCM din cadrul CL va fi adus in discutie in cadrul sedintei ordinare din aceasta luna, cel mai probabil in data de 30 octombrie.

Proiectul privind organizarea referendumului a fost inaintat pana in prezent in mai multe localitati, iar potrivit unei decizii a Comitetului National al PCM, consilierii locali ai partidului au chiar obligatia de a inainta proiecte privind organizarea referendumului, in vederea inaintarii Parlamentului Romaniei a statutului de autonomie a Tinutului Secuiesc ca si initiativa legislativa cetateneasca.

Conducerea Consiliului National Secuiesc a propus ca data de organizare a referendumului pe 30 noiembrie, in aceeasi zi cu alegerile parlamentare, initiativa si data contestate de politicieni sau reprezentanti ai societatii civile romanesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.