Senatorul PSD, Doru Ioan Taracila, va ocupa interimar functia de presedinte al Senatului, dupa demisia lui Nicolae Vacaroiu depusa astazi in Biroul Permanent al Camerei superioare.
"Domnul presedinte Nicolae Vacaroiu si, repet, domnul presedinte Nicolae Vacaroiu pentru ca este presedinte pana luni cand isi va inainta demisia in plenul Senatului, mi-a delegat atributia exercitiului domniei sale pana la numirea legala de catre Senat al unui alt presedinte", a declarat, miercuri Doru Ioan Taracila, la finalul sedintei Biroului Permanent, informeaza NewsIn.

Taracila a precizat ca nu s-a stabilit un termen limita pentru incheierea interimatului, desi, potrivit acestuia, s-a decis initial sa se puna ca termen ziua de marti, 21 octombrie, dar au renuntat pentru a nu crea o problema functionarii Senatului, in cazul in care saptamana viitoare nu ar fi prezenti destul senatori, pentru a putea avea cvorum necesar alegerii unui nou presedinte al Senatului.

Inainte de terminarea sedintei Biroului Permanent al Senatului, de miercuri, surse din conducerea Senatului au declarat ca Nicolae Vacaroiu si-a depus, miercuri, demisia din functia de presedinte al Senatului urmand sa o anunte luni in plen.

Nicolae Vacaroiu a anuntat marti ca va demisiona din functia de presedinte al Senatului imediat ce hotararea Parlamentului pentru numirea sa la sefia Curtii de Conturi va fi publicata in Monitorul Oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.