Presedintele Basescu a declarat ca a suspendat sedinta de astazi a CSAT considerand ca nu trebuie sa patroneze o "descarcare de gestiune" a responsabililor din ministere si a anuntat ca va sesiza institutiile statului in legatura cu achizitiile MIRA si etapa I a aderarii la spatiul Schengen, informeaza NewsIn.

"Materiale care trebuiau transmise anticipat tuturor membrilor CSAT au fost aduse de Guvern la sedinta si nu era vorba de orice material, ci de bugetele institutiilor care sunt implicate in siguranta nationala... N-am vrut ca CSAT-ul sa fi o institutie in care doar unul-doi sa stie despre ce este vorba, si ceilalti adopta masuri in necunostinta de cauza", a declarat astazi Traian Basescu la cateva ore dupa suspendare sedintei, conform Realitatea TV.

Seful statului a explicat ca nu a putut accepta faptul ca ministerele au venit cu multe materiale de analiza care nu necesitau o hotarare CSAT, incercand o "descarcare de gestiune".

"Privind atent aceste materiale, fie ca se referea la Ministerul Internelor sau la Ministerul Apararii, erau niste materiale care s-ar fi vrut validate in CSAT pentru a masca neindeplinirea programelor de modernizare a structurilor care aveau obligatia sa faca acest lucru", a aratat presedintele.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, emis luni, in sedinta de astazi ar fi trebuit sa se discute despre programele multianuale de achizitii publice privind inzestrarea cu armament, tehnica si alte echipamente a structurilor din subordinea Ministerului Internelor si Reformei Administrative, precum si despre structura organizatorica si politica de personal a MIRA si despre strategiile pe care ministerul le are in derulare privind restructurarile si modernizarile institutionale la nivel central pentru structurile din subordine.

Consiliul avea pe ordinea de zi, totodata, masurile adoptate de catre Romania in vederea aderarii la spatiul Schengen, riscurile si vulnerabilitatile la adresa securitatii nationale generate de amenintarile asimetrice, fapte conexe terorismului si criminalitatea organizata, inclusiv cea transfrontaliera, aminteste Realitatea.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.