Liderii grupurilor parlamentare ale PD-L, Cristian Radulescu, respectiv Gheorghe Constantin, au argumentat ca parlamentarii partidului au refuzat sa voteze, in semn de protest, numirea presedintelui Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, si a consilierilor institutiei, iar diferenta nu se regaseste in procesul verbal intocmit in urma numaratorii.

"Ma surprinde neplacut ca, in semn de potest fata de acest aranjament politic si fortarea votului, marea parte a parlamentarilor PD-L n-au introdus in urna buletinul de vot privind Curtea de Conturi", a declarat liderul senatorilor democrat-liberali, Gheorghe Constantin. "Contest rezultatul acestui vot care a fost dat astazi", a continuat senatorul PD-L.

Aceeasi pozitie a fost adoptata si de liderul pedelistilor din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, cel care a cerut in plus explicatii presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Radulescu a spus ca trebuia sa existe o diferenta "de cateva zeci de voturi", iar PD-L nu a avut reprezentanti in comisia de numarare. Bogdan Olteanu a replicat ca obligatia de a participa la procedura de numarare pentru membrii Birourilor Permanente este prevazuta in regulament si, in aceste conditii, PD-L are "toate parghiile necesare" sa-si duca mai departe contestatiile.

Cei doi reprezentanti ai PD-L au criticat de la tribuna Parlamentului "votul rapid, pe picior", acordat "tocmai pentru a ne convinge inca o data ca acest aranjament politic la nivel inalt functioneaza", asa cum a spus Gheorghe Constantin. El a adaugat ca prelungirea mandatelor membrilor Curtii s-a facut anterior "la limita constitutionalitatii" si a criticat "schimbarea de optica" petrecuta in sedinta conducerii Parlamentului, cand "ni s-a cerut in mod imperativ" un vot pentru noii consilieri ai Curtii de Conturi pe legea veche. "S-a schimbat optica si astazi s-a purces la acest vot, desi noi am semnalat ca este vorba de ore pana cand Curtea Constitutionala va da verdictul in cazul acestei legi. Maine, pe 15 octombrie, Curea isi va da verdictul", a spus Gheorghe Constantin.

Dupa cele doua interventii ale reprezentantilor PD-L, sedinta Parlamentului a fost suspendata de liderul Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pentru depunerea juramantului consilierilor Curtii de Conturi si a presedintelui institutiei, Nicolae Vacaroiu.