Liberalul Rusanu si pesedistul Hrebenciuc au luptat brat la brat pentru Vacaroiu
Presedintele Senatului va prelua sefia Curtii de Conturi incepand de miercuri, chiar daca noua lege de functionare a institutiei a fost contestata de presedintele Traian Basescu la Curtea Constitutionala. Artificiul gasit de colegii parlamentari a fost ca Vacaroiu sa fie ales pe baza vechii reglementari. Tot pe legea veche vor fi alesi si cei 18 consilieri ai lui Vacaroiu de la Curtea de Conturi. Reprezentantii PSD si PNL au considerat ca aceasta este cea mai buna solutie de a rezolva blocajul in care se afla institutia, a carei conducere are mandatul expirat. In schimb, reprezentantii PD-L au sustinut ca era necesara asteptarea deciziei judecatorilor constitutionali cu privire la noua lege, pe baza careia sa fie aleasa conducerea.

Refuzul lui Basescu

Judecatorii Curtii Constitu­tionale vor decide maine daca legea de functionare si organizare a Curtii de Conturi este in acord cu legea fun­damentala, dupa ce seful statului a atacat consti­tutiona­litatea unor prevederi ale acesteia. Traian Basescu contesta articolele care permit institutiei sa se organizeze prin Regulament Intern si cele prin care se acorda consilierilor de conturi, la finalul mandatului, o pensie de serviciu echivalenta cu cea a magistratilor. Surse din apropierea presedintelui Senatului sustin ca seful statului a contestat legea, desi intr-o discutie privata cu Vacaroiu ii promisese acestuia ca o va promulga.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.