Legea care interzice accesul la functii publice fostilor comunisti zace de trei ani si jumatate. Legea lustratiei este blocata, de mai bine de doi ani, la comisia juridica a Camerei Deputatilor

Depus in vara lui 2005 in Parlament, textul legislativ a fost adoptat de Senat la 10 aprilie 2006 si a ajuns a doua zi pe birourile deputatilor. Apropierea campaniei electorale pentru alegerile legislative a readus in prim-plan acest subiect.
Recent, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ca le-a dat juristilor un ragaz de o saptamana pentru a elabora raportul asupra proiectului.

El a precizat ca in caz contrar va introduce legea lustratiei direct pe agenda plenului.

Legea interzice persoanelor care, in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, au facut parte din structurile de putere sau din cele ale aparatului represiv al regimului comunist sa candideze sau sa fie numite, timp de 10 ani, pentru o serie de demnitati si functii publice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.