Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, la Bistrita, Transilvania ar mai avea nevoie de inca o autostrada care sa o lege de Moldova, transmite corespondentul NewsIn

„Am avea nevoie de o strategie intreaga de dezvoltare a Transilvaniei. Nu e un deziderat doar al maghiarilor sau doar al romanilor. Nu vom face autostrazi doar pentru maghiari sau doar pentru romani, in exclusivitate. Transilvania a fost neglijata. In ultima vreme s-a mai schimbat situatia, dar mai avem nevoie. In Transilvania ar mai fi necesara si o alta autostrada dinspre Moldova si de alte proiecte de amploare”, a spus Marko Bela.

Liderul UDMR a apreciat drept „o batjocura” ceea ce se intampla cu Autostrada Bechtel. „E o adevarata batjocura. In ultima vreme am inteles ca nici firma Bechtel nu s-a straduit sa faca o treaba rapida si la termen, iar pe de alta parte nici politicienii nu au avut grija ca, in Transilvania, infrastructura sa se dezvolte. Deci nu avem niciun km de autostrada, dar sper ca, in pofida acestor deficiente, autostrada din Transilvania de Nord sa se construiasca”, a spus Marko Bela.

Presedintele UDMR a comentat si promisiunile pe care le fac unele partide politice legate de constructia de autostrazi.

„Noi nu promitem kilometri de autostrada. Promitem ca, daca ni se va da posibilitatea, o sa-i facem. E foarte bine ca celelalte partide s-au trezit. As putea cita numerosi politicieni care au spus ca in Romania nu avem nevoie de autostrazi si acum ne trezim ca fiecare promite. Deocamdata, e vorba doar de promisiuni, dar eu sper sa urmeze masuri concrete”, a mai spus acesta.

Marko Bela a dat ca exemplu Ungaria care are aceeasi suprafata ca si Transilvania si Banatul la un loc, dar un numar de o mie de km de autostrada, in timp ce in Ardeal nu exista niciunul macar.

Marko Bela a participat sambata, la Bistrita, la Conferinta Nationala a Alesilor Locali ai UDMR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.