Codul de Procedura Penala va contine modificari de natura a atrage critici din partea Comisiei Europene, dupa ce deputatii au admis partial, ieri, obiectiunile formulate de presedinte si au ignorat avertismentul ministrului Justitiei

Prin Ordonanta de Urgenta nr. 60 din 2006, Guvernul a adus o serie de modificari si completari Codului de Procedura Penala. Ajuns in Parlament, actul normativ a suferit insa schimbari esentiale, de natura sa duca la blocarea anchetelor si chiar sa afecteze siguranta nationala, dupa cum a relevat ulterior presedintele Basescu in cererea de reexaminare trimisa "alesilor". seful statului a aratat ca prin modificarile aduse se vizeaza exclusiv protejarea drepturilor persoanelor invinuite sau cercetate, restrangandu-se prerogativele organelor judiciare.

Solicitarea sefului statului a fost dezbatuta si votata ieri de Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, dar au fost acceptate doar partial obiectiunile formulate de presedinte. Una din observatiile presedintelui se referea la cresterea cuantumului prejudiciului de la care o fapta poate fi calificata ca avand consecinte deosebit de grave de la 200.000 lei la 30 milioane lei.

Predoiu si CE atentioneaza, "alesii" voteaza

Codul de Procedura Penala va contine modificari de natura a atrage critici din partea Comisiei Europene, dupa ce deputatii au admis partial, ieri, obiectiunile formulate de presedinte si au ignorat avertismentul ministrului Justitiei.
Prin Ordonanta de Urgenta nr. 60 din 2006, Guvernul a adus o serie de modificari si completari Codului de Procedura Penala. Ajuns in Parlament, actul normativ a suferit insa schimbari esentiale, de natura sa duca la blocarea anchetelor si chiar sa afecteze siguranta nationala, dupa cum a relevat ulterior presedintele Basescu in cererea de reexaminare trimisa "alesilor". seful statului a aratat ca prin modificarile aduse se vizeaza exclusiv protejarea drepturilor persoanelor invinuite sau cercetate, restrangandu-se prerogativele organelor judiciare. Solicitarea sefului statului a fost dezbatuta si votata ieri de Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, dar au fost acceptate doar partial obiectiunile formulate de presedinte. Una din observatiile presedintelui se referea la cresterea cuantumului prejudiciului de la care o fapta poate fi calificata ca avand consecinte deosebit de grave de la 200.000 lei la 30 milioane lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.